Bayaran RM500 Bantuan Khas Aidilfitri Tahun 2021

 

Bantuan Aidilfitri


Bayaran Bantuan RM500 Aidilfitri 2021

Kerajaan telah bersetuju untuk memberi Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri sebanyak RM500 kepada semua penjawat awam Gred 56 ke bawah termasuk kakitangan Contract of Service, Contract for Service, Pegawai Sambilan Harian serta lantikan dibawah MySTEP dan RM250 kepada pesara kerajaan. 

Pemberian ini diberikan dengan bertujuan untuk menghargai jasa dan pengorbanan penjawat awam dalam menggalas tanggungjawab menyampaikan perkhidmatan kepada rakyat terutamanya bagi mengharungi tempoh pandemik yang mencabar ini.

Cara Pembayaran Bantuan RM500 Aidilfitri

Pembayaran akan dibuat bersama pembayaran gaji bulan Mei iaitu pada 6 Mei 2021.

Untuk pengetahuna anda semua, lebih 2 juta penjawat awam dan pesara bakal menerima manfaat ini.

Kenyataan Media

Post a comment

8 Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Penjawat awam tu ada gaji. Kami yg kawasan pkpd langsung tidak boleh kerja. Tiada bantuan plak.

    ReplyDelete
  3. Bagi yng perkerja kilang smua tidak ada overtime tu nk kira mana bgi la rata2 untuk smua golongan yng memerlukan ...aslamulaikum

    ReplyDelete
  4. Hek Elleh...utk penjawat awak ghupanya. Cakap siang2.

    ReplyDelete
  5. Kalau keja contract 2 bulan dgn jabatan perangkaan malaysia.. Dapat tak bantuan tu?

    ReplyDelete
  6. Kerajaan jeke dpt? Dah tu yg ramai keje swasta yg keje sendiri mcm mane? Lebih baik semua kerja kerajaan mcm tu.

    ReplyDelete
  7. Bila nak habis suntikan kat tangan penjawat awam

    ReplyDelete